ΤΡΌΠΟΣ ΟΙΝΟΠΟΊΗΣΗΣ

Αποραγοποίηση το σταφυλιού και κρυοεκχύλιση 24 ωρών. Στην συνέχεια γίνεται αφαίμαξη του προρογού. Θα περάσει απο στατική απολάσπωση και εμβολιασμό απο επιλεγμένες ζύμες. Γίνεται ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες για να επιτευχθεί η μέγιστη ανάδειξη των αρωμάτων.

PH3,6 12,5 % Vol
Ολική Οξύτητα6,5 gr/lt
Πτητική Οξύτητα0,4 gr/lt

Αλατσαριά

CHARDONNAY

Αποτέλεσμα τρύγου περι τα τέλη Αυγούστου, των Βιολογικών αμπελώνων μας, το chardonnay του κτήματος οινοποιείται στο κτήμα σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ελεγχόμενες χαμηλές θερμοκρασίες.

Ένα κρασί με έντονη γοητεία, που συνδυάζει δύναμη πλούτο και πολυπλοκότητα. Το χρυσοκίτρινο χρώμα του, η μύτη από εξωτικά φρούτα καθώς και η μακρά επίγευση, του προσδίδουν ένα ισχυρό οσμοπολίτικο προφίλ. Συνδυάζει αρμονικά, λευκά κρέατα, θαλασσινά, ριζότο παρμεζάνας, λευκές σαλάτες, τυριά και φρούτα. Σερβίρεται στους 8-10°C.

750ml
12.5% alc./Vol
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΘΕΙΩΔΗ

The Story

Mια φορά κάθε καλοκαίρι επισκεπτόντουσαν τον νότιο κάβο του όρμου του αμπελιού, την γνωστή στους ντόπιους ως αλατσαριά προκειμένου να μαζέψουν με την βοήθεια της βάρκας τους το αλάτι που ειχε κρατήσει μέσα στις χούφτες της καρτερικά όλο τον χειμώνα. Αυτός ο βράχος ηταν η αφορμή να ονομάσουμε αυτό το υπέροχο κρασί Αλατσαριά.

"Δώρο θάλασσας και γης νιφάδες νοστιμάδας μες απ τις χούφτες του μεγάλου βράχου της αλατσαριάς..."